Business

Hoe u een QR-code maakt in eenvoudige stappen

QR-codes worden steeds populairder omdat consumenten eindelijk hebben geleerd hoe ze ze moeten gebruiken. Onder andere restaurants, winkelbedrijven, consultants willen allemaal leren hoe ze een QR-code kunnen maken om opgemerkt te worden, omzet te genereren en dit te doen met contactloze oplossingen.

Iedereen die tegenwoordig toegang heeft tot internet, kan QR-codes maken. Er zijn veel gratis QR-codegeneratoren en hieronder vindt u een lijst met de beste QR-codegeneratoren, met opmerkingen over de componenten van elk. Maar laten we eerst eens kijken wat QR-codes zijn en hoe ze werken.

Wat is een QR-code?
Een Quick Response-code, of kortweg QR-code, is een soort streepjescode die veel meer informatie bevat dan standaard streepjescodes. QR-codes zijn 2D (tweedimensionaal) en zien er ook heel anders uit dan standaard streepjescodes. In plaats van alleen streepjes en cijfers zoals een streepjescode op een blikje groenten, komen gegenereerde QR-codes meestal in een logo-afbeelding, een herkenbare vierkante vorm met schuine markeringen en meer vierkanten in het lichaam. Een QR-code kan maximaal 4.296 tekens bevatten, genoeg voor een URL of webadres, een e-mailadres en meer.

De “snelle reactie” in QR-code betekent dat mensen snel toegang krijgen tot URL’s of andere informatie die in de code is ingesloten wanneer deze wordt gescand. Tegenwoordig kan elke consument met een smartphone QR-codes scannen om toegang te krijgen tot een websiteadres of andere informatie.

Denso Wave Incorporated, een leverancier van Toyota, vond in 1994 de Quick Response-code uit voor de auto-industrie in Japan. In feite is de uitdrukking “QR-code” een geregistreerd handelsmerk van Denso Wave Incorporated. Maar tegenwoordig heeft de uitdrukking een bredere betekenis gekregen om dit uniek ogende streepjescodetype in het algemeen te beschrijven.

Hoe werken QR-codes?
De manier waarop 2D-codes werken, is dat een partij eerst een code genereert en vervolgens een gebruiker een code scant met een QR-codelezer, tegenwoordig meestal mobiele apps op iPhone- of Android-smartphones.

QR-codes lijken misschien nerds, maar het is niet nodig om de complexe technologie erachter te begrijpen. Weet gewoon dat het gebruik van deze codes uit twee delen bestaat. Eén: iemand maakt gegenereerde QR-codes, en twee: de gebruiker moet de codes scannen om ze te lezen. Laten we deze twee delen verder uitsplitsen.

QR-code genereren
Een bedrijf dat informatie wil delen met klanten of prospects, moet eerst een QR-code genereren. Een restaurant wil bijvoorbeeld een QR-code op een direct mail-ansichtkaart plaatsen, die linkt naar een online afhaalmenu.

Om een 2D-streepjescode te maken, hebt u een Quick Response-codegenerator nodig. Het is een software-app waarmee u uw eigen unieke QR-codeafbeelding kunt maken.

U kunt op internet veel generatoren vinden om een 2D-streepjescode te maken. Kies een gratis QR-codegenerator uit onze onderstaande lijst, of als je geavanceerde mogelijkheden nodig hebt, kies dan een betaalde QR-codegenerator. Voer de informatie in die u wilt overbrengen in de velden. Tik op maken.

Voila! Zo eenvoudig is het maken van een nieuwe QR-code. De uitvoer is een afbeeldingsbestand met een QR-code dat u kunt downloaden. Vervolgens plaatst u de afbeelding op marketingcampagnemateriaal, een banner op een beurs, een bord, een e-mail, een advertentie of ergens anders.

Hoe QR-codes te scannen
Het tweede deel van hoe een tweedimensionale code werkt, is dat de partij die u van plan bent de informatie te ontvangen, de QR-code moet scannen om deze te “lezen”. In ons voorbeeld kan de beoogde gebruiker een potentiële klant zijn die een ansichtkaart ontvangt met een QR-code erop.

De beoogde ontvanger gebruikt een QR-codelezer of QR-codescanner-app. Tegenwoordig kan een camera-app op een mobiele telefoon QR-codescans uitvoeren. Bovendien zijn er nieuwere iPhone- en Android-smartphones met deze ingebouwde functionaliteit. Of gebruikers kunnen een app voor het scannen van QR-codes uit de relevante app store downloaden naar hun telefoon of naar andere apparaten zoals tablets en laptops.

De gebruiker richt een telefoon op de 2D-code met behulp van de camera-app. De app herkent en “leest” de code en geeft toegang tot de informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *